Corona Update

Beste leden, hierbij een schrijven van het BFOV over het gebruik van de oldtimer in Corona tijden

Coronavirus

Verlengde maatregelen - Update

Zoals u wellicht via de media vernomen heeft, werden de maatregelen door de overheid verlengd tot minstens 19 april 2020, en kunnen we ons best al voorbereiden op de datum van 3 mei 2020. Vanaf die datum zullen we, al naargelang de stand van zaken, al een beter zicht krijgen vanaf wanneer de maatregelen, al dan niet, step by step, versoepeld zullen worden.

We krijgen af en toe nog vragen van liefhebbers die een ritje met de oldtimer willen doen om zogezegd de oldtimer eens warm te rijden door bijvoorbeeld naar het werk te rijden, of boodschappen te doen, of om gewoon eens een plezierritje te maken.

Het antwoord is duidelijk NEEN.

Naar het werk rijden met de O-plaat is sowieso al verboden door de huidige wetgeving. Boodschappen doen, doe je best met uw dagdagelijks voertuig.

Het gebruik van de oldtimer in het kader van onze hobby, dit wil zeggen dat het om een recreatieve activiteit gaat, wordt niet aanzien als een strikt noodzakelijke verplaatsing en is dus verboden. Dit werd trouwens bevestigd door onze federale minister voor Mobiliteit François Bellot.

Sommigen onder u begrijpen de logica niet door onder meer te zeggen; ik mag gaan wandelen met een huisgenoot, maar zou geen ritje met de oldtimer mogen maken. Logica of niet, het is geen sportieve activiteit, dus een uitstap met de oldtimer is en blijft verboden! Dit is ook het geval voor motorrijders, paardenliefhebbers, …

Het komt erop neer om, in het belang van de gehele bevolking, zo weinig mogelijk verplaatsingen te doen teneinde levens te redden. Eens de epidemie uitgedoofd zal zijn, zal er opnieuw plaats zijn om plezier te maken met alle oldtimerliefhebbers.

We rekenen op het gezonde verstand van iedereen.

Voor al uw vragen in verband met het Coronavirus : zie www.info-coronavirus.be

Uiteraard zijn er een aantal andere gevolgen voor de oldtimerliefhebbers die we hierna even op een rijtje plaatsen

Secretariaat BFOV

We kunnen er ook niet onderuit, maar door gebrek aan administratieve taken zijn we verplicht om de burelen te sluiten en slechts nog één dag per week een permanentie, weliswaar via telewerk, te voorzien.

Voor al uw vragen, verzoeken we u om niet te telefoneren, maar enkel om te mailen naar sec@bfov-fbva.be . Houd rekening met enkele werkdagen vooraleer er van antwoord voorzien zal worden.

Ook de ophaling van de post wordt slechts eenmaal per week geregeld, houd dus ook rekening met langere wachttijden.

Technische keuring

De keuringstations zijn tot nader order gesloten voor de oldtimers (minstens al tot 19 april).

Je leest best de laatste updates via volgende weblinks

Voor Vlaanderen : www.gocavlaanderen.be

Voor Wallonië : https://www.autosecurite.be/news/informations-coronavirus/

Voor Brussel : https://mobilite-mobiliteit.brussels/nl/covid-19-parkeren-rijscholen-technische-keuring-bouwplaatsen-wat-verandert-er

De datum waarop u zich diende aan te bieden voor een periodieke keuring werd intussen verlengd met 6 maanden, zonder dat er boetes zullen aangerekend worden.

DIV – loketten en antennes

Deze blijven gesloten tot minstens 19 april 2020

Evenementen

De meeste evenementen worden intussen uitgesteld naar een latere datum, aarzel niet om ze ons kenbaar te maken via sec@bfov-fbva.be

De BFOV wenst iedereen een goede gezondheid toe en we blijven ter beschikking

Mvg Het bestuur.

Limburgse Keverclub