Roaldrit

Tijd voor de jaarlijkse Roaldrit. Samenkomst is voorzien aan Siebelke. Dus kevertje uit de garage gehaald en richting Hoeselt. Wanneer we aankwamen waren we zeker niet de enigen, nog even een koffietje drinken terwijl Johan aan de inleiding begon. Al snel waren we met een hele sliert oldtimertjes vertrokken. De mensen van het bestuur hadden contact via walkietalkie en we kregen ook een uitgeprinte route beschrijving, zo kon niemand fout rijden. Wie denkt dat hier in België geen mooie plaatsen zijn, kunnen we aanraden om eens mee te doen aan een Roaldrit. De prachtigste plekjes, straatjes en heuveltjes werden opgezocht. Echt genieten! Op een gevaarlijk kruispunt kwamen de wegpiraten aangereden, zigzaggend langs de rij kevertjes kwamen ze om het kruispunt af te sluiten zodat iedereen veilig kon oversteken en samen konden blijven. Met dank aan de wegpiraten, Jos en Michel, waren we aangekomen tegen de middag in Diest. Daar hadden we een twee tal uurtjes vrij om onze lunch te verorberen en de stad te verkennen. 

Wanneer het buikje gevuld was en de keel gesmeerd keerde iedereen weer naar de kevertjes. Vele stadbewoners waren onze oldtimertjes aan het bewonderen maar helaas was het tijd om verder te rijden. 

Nog een laatste keer toeteren en we waren weg. Opnieuw werd het mooiste landschap opgezocht, smalle, kronkelige straatjes werden niet vermeden. In de late namiddag zijn we gestopt in Kelchterhoef om de beentjes te strekken en de keel te smeren. 

Na een zeer geslaagde, fijne en leerrijke dag waren we terug aangekomen in 't Siebelke. Nu een afscheidsdrankje en dan richting thuis. 

Rest ons alleen nog de organisatie te bedanken en hopelijk tot op een volgende activiteit. 

Het was een TOP dag, Bedankt.

Tom LemmensComment