Brillen- en Ovalendag

Op 21 mei 2017 was voor de derde keer in Wilnis de brillen en ovalendag. Even opzoeken waar dit gelegen is, in de provincie Utrecht tussen Amsterdam en Utrecht. Het is zo een 205 km, daarom besluiten we niet met de bril op te gaan maar met de camionette + trailer. We vertrekken zaterdag in de voormiddag met 3 stuks, de weergoden waren ons rond de middag niet erg goed gezind. Een fikse regenbui vergezelde ons een tijdje. Maar … na regen komt zonneschijn. Aangekomen in het hotel, ingecheckt, werd het tijd om even de buurt te gaan verkennen. We hadden geluk, vlak aan het hotel is er een station, we kopen een retour ticket naar Utrecht, voor 7€. Utrecht heeft een zeer mooi station dat aansluit op een groot winkelcomplex. We verkennen de stad, een mooi historisch centrum, de moeite om eens te bezoeken. Utrecht is trouwens ook de hoofdstad van de provincie Utrecht. Na een verrukkelijk ontbijt, en Jean Marie die ondertussen ook is aangekomen vertrekken we samen naar de meeting. Aan de inkom, we ontvangen een goodybag en kalender. Het terrein is leuk opgedeeld . Alle brillen tesamen op een lineup alsook de ovaaltjes, de hebmullers, custum cars, achteraan het terrein mochten de andere zich netjes opstellen, kevers, cabrio’s, busjes enz. Rondkuieren op de onderdelenmarkt hoort er standaard bij. Een leuk bandje speelde de pannen van het dak, vanop het terras van de cafetaria kon je genieten van hun muziek. Voor deze gelegenheid werd er een brillen en ovalen menu voorgesteld voor de hongerige. Wij kozen voor een lekkere aspergesoep met brood, die was top. Daarna nog wat kijken en neuzen tussen de luchtgekoelde wagens, en zo konden we de winnaars van de top 10 bewonderen. Maar dan is tijd om terug naar België af te zakken. 

Leuk weekend gehad, en we kijken uit naar het volgende. 

Luchtgekoelde vrienden op stap.

Tom LemmensComment